středa 7. října 2015

MOTIVATIONAL

Když jsme přišli s nápadem, že začneme v Brně podnikat, u našich jsme se potkali s velkou podporu. A tak jsme se do toho dali. Prošli jsme všema fázema příprav, měli jsme problém vybrat prostory, měli jsme problém vlastně úplně se vším. Ale všechno jsme se naučili nějak řešit. Samozřejmě chápu, že takový štěstí, že celá rodinna je pozitivní, akční a pro každou špatnost nemá každej. Každopádně se ale nenechte odradit.



Jasně, že babiččiny obavy, že se ve 20 zadlužíte a do smrti s váma nebude sranda nejsou úplně mimo. Každej plán má nějaký odvrácený strany, ale taky hned nemusíte postavit pětihvězdičkovej hotel žejo. Jestli máte skvělej nápad, promyslete, jak to zrealizovat po malých kručcích. Naše první provozovna byla totální lowcost. Chtěli jsme, aby to bylo co nejlevnější, ale aby zároveň bylo proč se k nám vracet. Teprve teď, po roce práce, jsem se dostali do bodu, kdy se všechno posouvá na další level.

Tentokrát už chceme, abychom měli i pěkný prostory, do kterých budeme moct někoho pozvat a tvářit se jako opravdová firma. Tak nám držte palce, aby se babiččiny obavy nenaplnily a my neseděli v naší krásné provozovně sami. Chtěla jsem se dostat ale úplně jinam.

Díky tomu, že jsme do toho šli, díky tomu, že jsme ten low cost opravdu rozjeli (a že to nebylo od začátku zrovna veselé) dneska stojíme pod dalším schůdkem. Můžeme dělat práci, kterou milujeme a hlavně - která nám dává smysl. Často slýcháme od lidí, že jsme praštění, když odcházíme v sobotu z práce před půlnocí. Kdo ale říká, že člověk musí být o víkendu doma? Každé ráno se probouzíme s nápady, jak všechno udělat lepší a ještě v pyžamu kreslíme, namýšlíme a rozvrhujeme všechno, co sešroubujem, rozvrtáme a pomalujem. A jsme šťastní. Jsme šťastní 7 dní v týdnu.


A vy můžete být taky. Stačí jenom začít dělat práci, která vám bude dávat smysl. A nemusíte hned začít podnikat. Stačí si uvědomit, že to, co děláte má pro další lidi nějakou hodnotu. I kdybyste pracovali za pokladnou, pokud se na zákazníky s radostí usmějete, určitě budou mít hezčí den. Aspoň na těch pět minut po cestě z obchodu k autu. A to má smysl, ne? Každý den se skládá z okamžiků, které by vám při správném úhlu pohledu měly udělat radost. Jen na ně začněte koukat!


Žádné komentáře:

Okomentovat