čtvrtek 10. září 2015

Cuketa s jáhly a slaninkou.

Jsou věci, který miluju a nacpala bych je všude. Od toho okamžiku, co jsem ochutnala muffiny s jáhly a mákem podle Kitchenette, jsem si zamilovala to křupání, který dodáte čemukoliv když tam přisypete trochu jahel. Přidejme k tomu fakt, že každý podzimní (no ano, toto letí, už je fakt podzim) domácí oběd využiju k přecpání se cuketou a dnešní recept je na světě.


Ingredience

  • menší cuketa
  • 100 g slaniny
  • hrst jahel
  • menší cibule
  • 1 vejce
  • cca 50g jogurtu nebo zakysané smetany
  • parmezán na posypání
  • sůl
  • muškátový ořech
Postup
  1. Troubu rozehřejte na 180°C a připravte si plech nebo zapékací misku.
  2. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky, vhoďte na pánev a nechte rozpustit. Potom přidejte hrst jahel a nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile se všechno začne barvit do zlata, sundejte z plotny.
  3. Vejce smíchejte se zakysanou smetanou a lehce okořeňte muškátovým oříškem. 
  4. Cuketu oloupejte, rozkrojte na poloviny a vydlabejte zrníčka. Vzniknou vám dvě hluboké lodičky, ty vevnitř lehce posolte. Do cuketových lodiček nasypte nejdřív směs slaniny, jahel a cibule, potom zalijte rozšlehaným vejcem a nakonec zasypte parmezánem.
  5. Všechno nandejte na plech, zavřete to na 30-35 minut do trouby a oběd máme na světě!
Dobrou chuť!    

Žádné komentáře:

Okomentovat