pátek 11. září 2015

Chia puding z kokosového mléka

Přítel mi včera říká: "Zlato a ty jako vážně chceš blogovat o jídle, jo? Vždyť to nebude nikdo číst. Ty seš přes jídlo úplnej magor, takovou nekonečnou lásku nikdo nepochopí." Tak doufám, že tady najdu další takový chorý duše, který při snídani už namáčí luštěniny k obědu a dávno přemýšlí, co uvaří k večeři. Dejme se teda pro dnešek do toho.




Chia semínka se dneska přidávají úplně do všeho. Nejsem ale ten typ, který by něco, co nemá žádnou chuť sypal všude. Pomiňme teda to, že je to superfood nové doby, mají nekonečno živin, hydratují váš organismus, když je budete jíst každej den, tak uběhnete milióny kilometrů a to všechno okolo. Nejlepší vlastnost chia semínek je totiž to, že dokážou nacucat spoustu vody a tím zahustit cokoliv, co jim přijde pod ruku. A touhle metodou jsme si udělali k dnešní snídani skvělý duhový puding!

Jako příchuť jsem použila borůvky, maliny a poslední kousek čokolády, co nám tady ještě zůstal ze Ženevy. Podle toho, jaká je část roku ale můžete obměňovat a obměňovat. Důležité je vždycky jenom použít dost chia semínek, aby vám puding ztuhnul. Já používám vždy tři vrchovaté lžíce na 100 ml tekutiny. Pokud použijete rostlinné mléko, budete mít veganskou variantu. Já jsem použila domácí kokosové. Samozřejmě to ale bude perfektně fungovat i s mlékem kravským.




Ingredience (na 2 vydatné snídaně)

  • Chia semínka 12 lžic
  • Mléko 400 ml
  • Kvalitní čokoláda 50 g
  • Borůvky 100 g
  • Maliny 200 g




Postup

  1. Čokoládu si rozpusťte v hrnci s dvojitým dnem, smíchejte s třetinou mléka, třetinou chia semínek, nalijte do skleniček a nechte vychladnout. 
  2. Borůvky rozmixujte ponorným mixérem s další třetinou mléka, opět smíchejte s třetinou chia semínek a opatrně lžičkou navrstvěte do skleničky na čokoládovou vrstvu.
  3. Stejný postup opakujte s malinami.
  4. Celé barevné dílo dejte na noc do ledničky, ráno už jen dozdobte a užijte si tu chviličku v posteli navíc. :)


Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat